Administrare Site

Administrarea unui site

Sunt două mari tipuri de site-uri: cele create cu ajutorul unui soft ajutător (CMS – Content Management System) și cele create direct în HTML (Se mai numesc și statice, deoarece conținutul lor nu poate fi modificat automat).

Cum se administrează un site construit pe baza unui CMS?

Cel mai răspândit CMS printre utilizatorii ce posedă cunoștințe medii în domeniul limbajelor de programare este WordPress-ul, panoul său de administrare este foarte intuitiv și destul de complet.

Puteți să vă jucați într-un demo aici, folosind username user și parola pass. Din motive de funcționalitate, acest cont nu vă oferă chiar toate facilitățile, dar se pot instala foarte ușor module, atât gratuite, cât și premium, care să-i extindă funcționalitățile sau chiar să personalizeze interfața panoului de administrare.

Un alt CMS, destul de răspândit, chiar dacă mie nu-mi pare chiar ușor de folosit este Joomla, nume de utilizator: opensourcecms, parola opensourcecms.

Cum modific un site în HTML?

Trebuiesc accesate și modificate fișierele HTML de pe server. Acestea pot fi modificate fie

  • pe calculatorul personal, descărcându-le prin FTP și uploadându-le după ce au fost modificate cu un editor text sau specializat.
  • direct pe server dacă acesta dispune de un panou de administrare avansat, gen cPanel.

În ambele situații sunt necesare cunoștințe bune de HTML, acestea pot fi dobândite online de aici.

Dacă nu ai timp să te ocupi de administrarea site-ului, poți plăti pe altcineva să se ocupe de administrarea acestuia. Vrei să știi Cât costă administrarea unui site?, poți cere o ofertă de preț, dar trebuie să menționezi cât mai multe detalii despre site și despre cât de des dorești să fie actualizat.